مسائل اعتماد چیست؟

مسائل اعتماد چیست؟

مسائل اعتماد چیست؟

Blog Article


مسائل مربوط به اعتماد زمانی به وجود می‌آیند که شخص در مورد اینکه به چه کسی اعتماد کند، چقدر اعتماد کند یا چه زمانی اعتماد نداشته باشد، نامطمئن است. آنها اغلب از نقض اعتماد سرچشمه می‌گیرند، که باور فرد را نسبت به قابلیت اطمینان و صداقت دیگران تضعیف می‌کند و بر نحوه سنجش درستی و صداقت آنها تأثیر می‌گذارد. وقتی اعتماد یک فرد نقض می‌شود، ممکن است در این باور که دیگران به قول‌ها عمل می‌کنند یا قابل اعتماد هستند، دچار مشکل می‌شوند.


این مسائل می تواند در روابط مختلف مانند بین اعضای خانواده، شرکای عاشقانه، دوستان یا همکاران در محل کار ظاهر شود. بسته به رابطه، مسائل مربوط به اعتماد ممکن است دلایل، علائم و روش های مختلفی برای غلبه بر آنها داشته باشد


برای ارتباط با زوج درمانگر خوب در تهران اینجا کلیک کنید.



نشانه های مسائل اعتماد چیست؟


اگر از خود پرسیده اید که "آیا من مشکلات اعتماد دارم" یا اگر فکر می کنید کسی که می شناسید یا دوستش دارید مشکلات اعتماد دارد، دانستن علائم و نشانه هایی که باید به آنها توجه کنید می تواند مفید باشد. رعایت هر یک یا همه معیارهای زیر می تواند نشان دهنده وجود مشکلات اعتماد باشد.




  • آنها خیانت را فرض می کنند. کسانی که مشکلات اعتماد دارند تصور می کنند که شخصی به اعتماد آنها خیانت کرده است حتی اگر دلیل درستی نداشته باشند.

  • آنها خیانت را پیش بینی می کنند. افرادی که مشکلات اعتماد دارند اغلب تصور می کنند که شخصی به زودی به آنها خیانت می کند، علیرغم اینکه در گذشته چقدر صادق بوده اند.

  • آنها بیش از حد محافظ هستند. کسانی که مشکل اعتماد دارند معمولاً از ترس وفاداری به عزیزانشان بسیار محافظت می کنند.

  • از دیگران فاصله می گیرند. افرادی که مشکلات اعتماد دارند تصمیم می گیرند که برای جلوگیری از خیانت یا رها شدن، روابط خود را محدود کنند.

  • آنها از تعهد اجتناب می کنند . مهم نیست که چقدر به کسی اهمیت می دهند، افرادی که مشکل اعتماد دارند از تعهد خودداری می کنند.

  • آنها از بخشش خودداری می کنند (حتی کوچکترین اشتباهات). کسانی که مشکلات اعتماد دارند سریعاً از چیزهای کوچک دست به کار بزرگی می زنند. برای آنها، اگر کسی اشتباه کوچکی مرتکب شود، ممکن است پایان دنیا باشد.

  • آنها بیش از حد مراقب مردم هستند. افرادی که مشکلات اعتماد دارند نسبت به هر کسی که ملاقات می کنند بسیار محتاط و مشکوک هستند.

  • آنها احساس تنهایی یا افسردگی می کنند . کسانی که مشکلات اعتماد دارند خود را از دیگران منزوی می کنند و در نتیجه احساس تنهایی یا افسردگی می کنند.

  • مدام در حال نگهبانی هستند. پس از یک خیانت، ممکن است فرد احساس کند که خیانت تقصیر او بوده است و سزاوار یک ارتباط سالم نیست. در عوض، آنها ممکن است دائماً مراقب باشند و منتظر افتادن کفش دیگر باشند.


چه چیزی باعث مشکلات اعتماد می شود؟


مسائل مربوط به اعتماد اغلب از یک تجربه سرچشمه می گیرد و علت اصلی دارد. برای کار بر روی مشکل، مهم است که ابتدا به آنچه باعث مشکلات اعتماد شده است بپردازیم و از آنجا برویم. در اینجا برخی از دلایل رایج مشکلات اعتماد آورده شده است.




  • رها شدن: تجربه رها شدن می تواند احساس امنیت و ثبات فرد را مختل کند. مسائل مربوط به اعتماد ناشی از رها شدن می تواند باعث شود که فرد نسبت به قابلیت اطمینان و تعهد دیگران شک کند و ایجاد و حفظ روابط اعتماد را برای او دشوار کند.

  • خیانت: خیانت باعث ایجاد مسائل مربوط به اعتماد می شود زیرا انتظار وفاداری و صداقت را که برای اعتماد به روابط اساسی هستند، از بین می برد. وقتی به کسی خیانت می‌شود، ممکن است اعتماد دوباره به دیگران برای او دشوار باشد، از ترس اینکه ممکن است همان فریب اتفاق بیفتد.

  • خیانت : خیانت نمونه ای از خیانت است که می تواند باعث ایجاد مشکلات اعتماد شود. بسیاری از مردم این را به عنوان شکل نهایی خیانت می دانند. در حالی که امکان ترمیم یک رابطه پس از خیانت وجود دارد، اغلب رابطه به پایان می رسد و قربانی خیانت دچار مشکلات اعتماد می شود که بر روابط آینده تأثیر می گذارد.

  • دستکاری یا بدرفتاری : اگر شریک قبلی یا یکی از عزیزانتان شما را دستکاری یا بدرفتاری کرد، شما نیز در معرض خطر افزایش مشکلات اعتماد هستید. به عنوان مثال می توان به بی صداقتی، تهاجمی، رفتار منفعلانه-پرخاشگرانه، و منزوی نگه داشتن شما از دیگران اشاره کرد.

  • ترومای دوران کودکی : تجربیات نامطلوب در دوران کودکی نیز احتمالاً باعث ایجاد مشکلات اعتماد می شود. به عنوان مثال می توان به سوء استفاده یا ترک توسط یک یا چند مراقب اشاره کرد.

  • سایر اشکال تروما: تروما در مراحل بعدی زندگی نیز می تواند منجر به مشکلات اعتماد شود. برای مثال، ممکن است به دلیل تجربه آسیب‌دیدگی دست اول یا دست دوم با پزشک قبلی، برای اعتماد به متخصصان مراقبت‌های بهداشتی دچار مشکل شوید.

  • طلاق یا درگیری والدین : اگر والدین شما از هم جدا شده اند ، ممکن است به احتمال زیاد به مسائل مربوط به اعتماد، به خصوص در روابط عاشقانه خود نیز دچار شوید. از سوی دیگر، اگر والدینتان زیاد دعوا می‌کنند و شما شاهد یک رابطه بالا و پایین بوده‌اید، ممکن است در نتیجه مشکلات اعتماد ایجاد کرده باشید.

  • سبک‌های دلبستگی مضطرب یا ناایمن: سبک‌های دلبستگی مضطرب یا ناایمن باعث ایجاد مشکلات اعتماد می‌شوند ، زیرا افراد دارای این سبک‌های دلبستگی اغلب از طرد شدن می‌ترسند و در شایستگی عشق و حمایت خود تردید دارند. این ناامنی می‌تواند به افزایش هوشیاری و بی‌اعتمادی در روابط منجر شود، زیرا ممکن است دائما نگران رها شدن یا بی‌ارزش نشدن باشند و اعتماد کامل به دیگران را دشوار کند.


آیا داشتن مسائل مربوط به اعتماد یک بیماری روانی است؟


داشتن مسائل مربوط به اعتماد به عنوان یک موضوع منحصر به فرد یک بیماری روانی نیست. با این حال، می تواند نشان دهنده یک وضعیت سلامت روان واقعی باشد، به ویژه:




  • اختلالات اضطرابی ، به ویژه PTSD

  • اختلال شخصیت مرزی (BPD)

  • اختلال شخصیت پارانوئید (PPD)

  • اختلال دوقطبی I یا II


این شرایط ممکن است باعث ایجاد مشکلات اعتماد در روابط شود زیرا برخی از تحریفات شناختی، باورهای غیرمنطقی یا نوسانات خلقی ممکن است به طور غیرواقعی درک فرد را از واقعیت و روابط بین فردی تغییر دهد. با این حال، آنچه می تواند به ویژه آسیب زا باشد، زمانی است که فردی با یک بیماری روانی که باعث مشکلات اعتماد می شود، با فریب یکی از عزیزانش صدمه دیده است. این می تواند تعصب منفی آنها را تأیید کند و برقراری ارتباط عاطفی و اجتماعی با افراد دیگر را حتی در صورت تمایل آنها دشوارتر کند.

Report this page